• 2
  • 3
  • 4
  • 1
21 32 43 14

Werpstokken te koop

Hoogwerpers.be is sinds haar ontstaan steeds bezig geweest met onderzoek en ontwikkeling van betere stokken om hoog te werpen.werpstok

En de resultaten bewijzen het effect. Waar in 2012 slechts 5 werpers hoger dan 10m gooiden en de winnaar eindigde op 11,5m werd op het kampioenschap in 2019 door 9 werpers hoger dan 12m geworpen en de winnaar haalde 13,7m. Een belangrijk parameter in dit verschil zijn de lichtere en uitstekend gebalanceerde stokken. 

Het model van de stok waar de meeste finalisten -oa de wereldrecordhouder Louis François- vorig jaar gooiden is nu in productie gebracht.

Ze bestaan uit een tegengewicht uit 1 stuk in roestvrij staal en een houten stok uit 1 stuk. 

Er is een model in beuk -sterker- en een model in yellow pine, een sterkere dennensoort. 

 

 

Tegen einde 2022 zal er een nieuwe voorraad beschikbaar zijn.

De richtprijs per stuk is 50€ (afhankelijk van de grondstofprijzen).

Breekt je stok dan kost een vervangingstuk (het hout) slecht 12€.

Voor meer inlichtingen of bestellingen mail naar info@hoogwerpers.be

Wat is een werpstok?

Een werpstok is een stok die specifiek ontworpen is om hoog te werpen. De vlag maakt een mooie draai in de lucht en komt terug beneden om een manier dat die zeer gemakkelijk te vangen is.

Het verschil met een gewone vendelstok is dat die ongeveer de helft lichter zijn -2kg ipv 4kg- en dat het zwaartepunt meer naar het midden van de stok ligt.

Doordat een werpstok al eens sneller valt, dient die ook beter bestand te zijn tegen een stootje. De stok is daarom steeds in 1 stuk en vollledig cilindrisch (niet konisch dus). Bij breuk kan de houten stok gemakkelijk en relatief goedkoop vervangen worden. 

Kan je met een werpstok ook gewoon vendelen? Jazeker, maar het vraagt wat gewenning omdat je de stok vasthoudt met één hand  tussen de eerste en tweede lus van de vlag. Bij sommige groepen die veel werpen nemen ze dit er graag bij. En doordat de stok veel lichter is is de drempel om met grote vlaggen te zwaaien ook kleiner.

 

Vlaggenstokken - Werpstokken

Hoogwerpers.be heeft als doel zoveel mogelijk vendeliers het hoog werpen met vlaggen eigen te maken. Naast de verfijnde techniek en de kracht van de vendelier is het ontwerp van het vendel een heel belangrijke factor om de vlag hoog de lucht in te krijgen.

Een zo licht mogelijke doek aan een lichte en goed uitgebalanceerde stok vormen de elementen van het ideale vendel om hoog te werpen.

Hoogwerpers.be is daarom bezig met het steeds verder uit te testen van zelf ontwikkelde stokken. De belangrijkste aandachtspunten zijn het gewicht, het evenwichtspunt, de stijfheid en de sterkte van de stok.

Bij de ontwikkeling wordt ook naar de kostprijs gekeken zodat de financiele drempel om het overschakelen naar ‘werpstokken’ zo laag mogelijk gehouden wordt. 

Hoogwerpers.be heeft vele soorten materialen getest zo onder andere aluminium, bamboe, vele houtsoorten, glasvezel en koolstofvezelstokken (carbon). Het beste resultaat aan een betaalbare prijs is nog steeds een houten stok.

Voor meer inlichtingen of bestellingen, mail naar info@hoogwerpers.be

vlag